ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОКОТ ГИ УСВОИЈА ФИНАНСИСКИОТ ПЛАН И АКЦИОНИОТ ПЛАН ЗА 2019 ГОДИНА

aaa

На денешната осмата Седница на Советот за развој на Источeн плански регион која се одржа во Облешево, градоначалниците на дневен ред имаа три точки на дневен ред. Откако беше усвоен записникот од седмата Седница, членовите на Советот го разгледаа и усвоија Финансискиот план на Центарот за развој на Источен плански регион за 2019 година. Тој најави уште подинамични активности за ... Повеќе »

ТРИБИНА ЗА ЗАПОЗНАВАЊЕ И ИНФОРМИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ОРГАНИЗИРАНА ВО ДНЕВНИОТ ЦЕНТАРВО КОЧАНИ

Sequence 01.Still001

Денеска во Дневниот центар за деца со посебни потреби се одржа трибина со цел да се запознаат гражаните со формата за згрижување на децата без родители и родителска грижа и други лица во социјален ризик во згрижувачки семејства. На трибината зборуваа Васка Анасасова, психолот и социјален работник Марија Гицова, како и директорот на ЦСР Кирил Ковачев, Во дневниот центар за деца ... Повеќе »

РЕВИЈАЛЕН ФУТСАЛ НАТПРЕВАР ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ОРГАНИЗИРАН ВО СОУ “ЉУПЧО САНТОВ”

Sequence 01.Still002

Во Спортската сала на ОУ “Никола Карев” се одигра возбудлив и динамичен ревијален натпревар во мал фудбал помеѓу екипите на УЧЕНИЦИ и ПРОФЕСОРИ од СОУ „Гошо Викентиев“ . Пред полни трибини од ученици и професори и натпреварувачка атмосфера натпреварот заврши со нерешен резултат 3:3. Иако станува збор за ревијален натпревар во кој не е важен победникот туку во предност е ... Повеќе »

Општина Кочани отуѓува 13 градежни парцели, од кои една за изградба на станбена зграда

stanbeni zgradi (Copy)

Општина Кочани распиша објава за отуѓување на градежно земјиште, сопственост на Република Македонија, со која се ставени на продажба 13 градежни парцели, од кои седум со намена индивидуално домување, две за лесна индустрија, три за викенд куќи на Пониква и една градежна парцела со намена за изградба на домување во станбени згради. Од парцелите за индивидуално домување две се наоѓаат ... Повеќе »

Реализацијата на развојните програми за 2018 година – во завршна фаза

Blazhe

Со изградбата на улиците „Блаже Поп Арсов“, „Ѓорѓи Пулевски“ и „Кресненско востание“ се заокружува реализацијата на инфраструктурните активности во Кочани за 2018 година. Улицата „Блаже Поп Арсов“ ја гради ГП „Стоименов“ од Кочани. Вкупната сума определена за реализација на овој проект е 1,6 милиони денари, цена постигната по спроведената аукција, со средства наменети од Буџетот на Република Македонијаза имплементација на ... Повеќе »

Во СОУ „Љупчо Сантов“, реализација на проектот: „Ние сме попаметни од технологијата“

Sequence 01.Still027

Во рамките на проектот „Ние сме попаметните од технологијата„ финансиран од Еразмус + програмата, група средношколци од СОУ „Љупчо Сантов“ од 26. Ноември до 1. Декември беа гости во Р. Турција каде пред проект партнерите извршија презентација на знаменитостите на нашата држава, го презентираа и училиштето како и Општина Кочани. Проектот ќе заврши во јуни 2020 година, а дотогаш ќе ... Повеќе »

Распишан конкурс на тема „Приказните од куферот„ во СОУ „Љупчо Сантов“

Sequence 01.Still028

СОУ „Љупчо Сантов“ и годинава го распишува конкурсот за краток расказ кој секоја година се организира по повод новогодишните и божиќните празници. Оваа година тема на конкурсот е „Приказните од куферот“, а право на учество имаат сите средношколци ученици во ова училиште, изјави Митра Јаковска професор по Македонски јазик . Инаку СОУ „Љупчо Сантов“ веќе е подготвено за дочек на ... Повеќе »

Реконструирани 2,4 километри од улицата „Страшо Ербапче“

DSC_0051 (Copy)

Завршува асфалтирањето на улицата „Страшо Ербапче“, којашто го поврзува Кочани со Пониква. Поволните временски услови и во декември дозволија да се реконструираат 2,4 километри откај крстосницата кон Пониква, на влезот во Кочани, до клучката кај Бели. Градежната механизација, во многу краток рок, само за три дена, го постави новиот слој на една од најпрометните улици во Кочани. Увид во градежните ... Повеќе »