ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗАДОВОЛНИ ОД РОДОТ, НО НЕ И ОД ОТКУПОТ

images

При неодамнешната посета на селото Новоселани, општина Чешиново-Облешево, во кое живеат педесетина жители, екипата на Телевизија Кочани наиде на двајца земјоделци кои се подготвуваа за на поле. Иако нивните ниви се на периферијата од најплодното Кочанско Поле, сепак велат дека се задоволни од просечните приноси кај оризот, но не и од откупот. Во изминатите години пробале да произведуваат од турските ... Повеќе »

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ИВИЦА ДИМИТРОВ ЈА ПРИМИ РЕКОРДЕРКАТА ВО МАРАТОН АДРИЈАНА ПОП АРСОВА

vinica

По извонредните успеси кои лани и годинава ги нанижа новата државна рекордерка во маратон, Адријана Поп Арсова, денеска градоначалникот Ивица Димитров организираше прием за неа во својот кабинет, на кој разговараа за нејзината кратка но успешна спортска кариера, како и за плановите. Попарсова која е прва маратонка што ја истрча патеката под до сега недостижните 30 минути, потекнува од виничкото ... Повеќе »

Подружница “Осогово” зачленува ловци за 3000 денари

lov

Со копија од Диплома за положен ловечки испит, лична карта и уплатени 3000 денари, ловците од Кочани и Кочанско од крајот на минатата недела се зачленуваат кај концесионерот на ловиштата во ридско-планинскиот реон, Подружница Осогово на Македонски шуми.Првите денови се регистрирани редици за поднесување документи и уплата, бидејќи ловците брзаа да го фатат 28 Октомври за да излезат на терените.Ловот ... Повеќе »

Необезбедениот тротоар покрај реката кај градскиот пазар претставува потенцијална опасност за пешаците

most

На последната седница на Советот на општина Кочани советникот Сашко Стефановски повторно постави прашање до градоначалникот Николчо Илијев, за деформитетите на тротоарот покрај реката кои го отежнуваат движењето на пешаците, како и за несоодветната бетонска преграда која е недоволна заштита особено за децата. Со какво решение за овој дел од кејот на Кочанска река ќе излезе општината веројатно наскоро ќе ... Повеќе »

4-ТИ ПИВО ФЕСТ СО ДВОДНЕВНА ЗАБАВА ВО ХОТЕЛОТ АЛЕКСАНДАР ПАРК

pivo fwest

Компанијата Мак прогрес во соработка со Општина Виница и годинава го организираше традиционалниот пиво фест, со цел да им го збогати забавниот живот на граѓаните. Фестивалот започна со дефиле од плоштадот Ангел Винички преку главната улица до Хотелот Александар Парк, во кое учеств уваа играорци, музичари и граѓани, а колоната ја предводеа келнери кои им нуддеа пиво на граѓаните-случајни минувачи. ... Повеќе »

Љубчо Ѓорѓиевски нов претседател на ОФС Кочани

Sequence 01.Still002

На Генералното Вонредно Собрание на ОФС Кочани кое се одржа во Недела присуствуваа 19 членови од вкупно 34 делегати, тројца преставници на ФФМ, како и заинтересирани граѓани и спортски работници. Откако беше утврдено дека Собранието ги има неопходните услови полноправно да одлучува се премина на работа според точките на дневниот ред. Во редовна постапка Собранието избра Претседател, потпретседател и нов ... Повеќе »

Започна Саемот на медот во Кочани

Sequence 01.Still020

Од денеска во градскиот парк започнаа Деновите на медот кои ке траат за време на викендот односно до недела. На повеќе штандови изложени се мед и разновидни пчелни производи кои се нудат по според производителите прифатливи цени за граѓаните. Со оглед на тешката година околу приносите на мед, пчеларите оваа година медот го продаваа по 400 денари. Покрај ливадскиот и ... Повеќе »

Градоначалникот Николчо Илијев оствари средба со студенти од Архитектонскиот факултет

Sequence 01.Still019

Група студенти од Архитектонскиот факултет во Скопје денеска престојуваа во Кочани каде остварија средба со градоначалникот Николчо Илијев на споменикот на слободата. Во поздравниот говор градоначалникот НИколчо Илијев ги истакна предностите и недостатоците кои ги има општина Кочани во делот на урбанистичките планови. За денешната посета на општина Кочани, професорката Дивна Пенчич изјави дека целта на ваквите соработки е студентите ... Повеќе »