ПОДГОТОВКИТЕ ФИНИШИРААТ, ЖРЕБУВАЊЕТО НА 3. ЈУЛИ

DSC_0036 (Copy) (1)

02.07.2018 -Теренот за мал фудбал во дворот на Средното училиште „Љупчо Сантов“ се подготвува за претстојниот „Петровденски турнир“. Се работи на подобрување на состојбата на игралиштето, трибините и зелените површини. Општинските екипи потпомогнати од училишните служби и од вработени од Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ работат на уредување на трибините, односно оспособување за нивната намена; отстранување на дефектите на самиот фудбалски ... Повеќе »

ОТВОРЕНИ ИСИ 2018, НА СТАРТОТ „БАЊЕ“-„КАРБИНЦИ“ 2:1

Sequence 10.Still003

02.07.2018 -Во присуство на голем број љубители на фудбалот од општина Чешиново-Облешево и од регионот, вчера на фудбалското игралиште кај Чешиново градоначалникот Горанчо Крстев ги отвори 46-те Илинденски спортски игри. На церемонијата на отворањето му претходеше настап на Фолклорниот ансамбл „Китка од Истибање, кое се претстави со сплет народни ора, со учество на различни генерации играорци. Потоа градоначалникот Крстев ги ... Повеќе »

ФУДБАЛСКИОТ ТУРНИР ЗАПОЧНУВА В НЕДЕЛА

Sequence 01.Still001

29.06.2018 -В недела во Чешиново започнуваат 46-тите Илинденски Спортски Игри „ИСИ 2018“, на кои годинава учествуваат 12 екипи од Регионот. Овој најмасовен фудбалски турнир во државата, практично го означува почетокот на новата фудбалска сезона. За жал, поради состојбите во фудбалот миграцијата на младите, забележителна е тенденција на намалување на интересот, како на екипите, така и на навивачите. Па сепак традицијата ... Повеќе »

ДИВИ СВИЊИ РИЈАТ ПО КАЛТА ВО КОЧАНСКИТЕ ОРИЗИШТА

diva-svinja

29.06.2018 -Диви свињи се повеќе се населуваат во полињата и влегуваат во оризиштата, иако се во почетна фаза на вегетација. Тоа го потврдуваат земјоделци кои во сопствените ниви забележале траги од овој обично, високопланински дивеч. Претпоставуваат дека освен по калта и водата, свињите доаѓаат и по полноглавци со кои се хранат за да дојдат до неопходни протеини. Притоа прават и ... Повеќе »

РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТОТ„ ЗЕЛЕНИ ЗГРАДИ … “, ВО КОЧАНИ И БЛАГОЕВГРАД

Sequence 01.Still001

29.06.2018  -Денеска Кочани беше домаќин на завршната конференција од проектот Зелени згради за заедничка зелена иднина, на која беа презентирани постигнатите резултати од страна на Тим лидерот Д-р Денис Жерновски. Краток осврт за значењето на проектот и поздравно обраќање до присутните имаа градоначалникот и Претседател на Советот за развој на ИПР, Николчо Илијев и Обласниот управител на Благоевград Бисер Михаилов. ... Повеќе »

ДЕФИНИРАНА ПРОГРАМАТА ЗА ПЕТРОВДЕНСКИТЕ КОНАЦИ 2018

Koncert Petrovden 1 (Copy)

28.06.2018 -Од 5 до 12 јули ќе се одржи манифестацијата „Петровденски конаци“, со која Кочани ќе го одбележи Петровден, Празникот на Општината. Во програмата што заеднички ја организираат Општина Кочани и Центарот за култура „Бели мугри“ се влезени десет културни содржини од сценско-музичка, ликовна, литературна и тетарска дејност, и „Петровденскиот турнир во мал фудбал“. Програмата ќе започне со концерт под ... Повеќе »

УДАРНИ ДУПКИ ПО ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ – ОПАСНОСТ ЗА ВОЗАЧИТЕ

13-ta-sednica-vinica

26.06.2018 -Неквалитетната изведба на поголем дел од асфалтните улици во градот од една, и честите порои од врнежите од друга страна, создадоа големи дупки на фреквентни сообраќајници, по кои движењето се одвива отежнато. Камерата на ТВ Кочани денеска ги сними овие мали кратери на свиокот од кај Општа болница кон улицата Роза Петрова. Не затоа што само тука ги има, ... Повеќе »

НЕЛОГИЧНО: ДОБИТОЧНИОТ ПАЗАР ПРАЗЕН, ПРОМЕТОТ ОКОЛУ ПАЗАРИШТЕТО

pazar

26.06.2018 -Необична ситуација на Добиточниот пазар во Облешево регистрираа камерите на ТВ Кочани, каде внатрешноста беше празна, а околу пазарот редици од возила со кормпи со прасиња за продавање. А каде се продавачите тука се и купувачите, па на околниот пат на пазарот вриеше од народ како во кошница. Причина за ваквото преместување на пазарот од внатре кон надвор е ... Повеќе »