УШТЕ ДВЕ СОРТИ ОД МАГАЦИНИТЕ ВО КОЧАНСКО ПОЗИТИВНИ НА ГМО

Sequence 01.Still001

Една недела откако инспекторите го прочешлаа теренот во Кочанските магацини и складишта и од таму земаа примероци од ориз и ги дадоа на испитување, резултатите открија дека две мостри покажале позитивни на ГМО. Мострите се испратени во Германија во лабораторија за ГМО за да се потврди резултатот и да се види во колкав процент е застапено ГМО. Во едниот од ... Повеќе »

ОД ДЕНЕСКА ТАКСИ ПРЕВОЗОТ СО ТАКСИМЕТАР И ФИСКАЛНА СМЕТКА

Sequence 01.Still003

Од денеска такси превозниците во Општина Кочанина патниците кои ги користат нивните услуги ќе им вклучуваат таксиметар и ќе им наплаќаат по 50 денари стартна цена, а за секој изминат километар ќе наплаќаат по уште 15 денари, и притоа задолжително ќе издаваат фискална сметка. Тоа значи дека секој сопственик на такси возило ќе мора да поседува таксиметар, како и важечка ... Повеќе »

ЗАПОЧНА НОВАТА ШКОЛСКА ГОДИНА ВО УЧИЛИШТАТА ВО КОЧАНИ, ВКУПНО 4089 ОСНОВЦИ И СРЕДНОШКОЛЦИ

Sequence 01.Still002

За вкупно 4089 ученици во шест основни и две средни училишта во Општина Кочани, денеска започна новата учебна година. 2.755 ученици Само во основното образование првиот училишен ден во клупите влегоа 2.755 ученици. Позитивен е податокот дека во петте основни училишта годинава во 20 паралелки се запишани вкупно 310 првчиња, што е за 27 повеќе од минатата година. Средното образование ... Повеќе »

ОПШТИНА ВИНИЦА ЈА ОДБЕЛЖА 74 – годишнината ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО

vinica

74-годишнината од ослободувањето од фашистичкиот окупатор, Општина Виница ја одбележа низ четиридневни манифестации кои на граѓаните им понудија разновидни и атрактивни содржини. По повод 40 години од откривањето на Теракотните икони на Виничкото кале беше организирана изложба и промоција на документарен филм, а Дуото драган Даутовски приреди незаборавен концерт. Најмладите виничани уживаа во претставата „Али Баба и четирите разбојници“ на ... Повеќе »

ОО СДСМ КОЧАНИ СО ОДГОВОР НА ПРЕСС КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА ВМРО-ДПМНЕ КОЧАНИ

images

Почитувани сограѓани Во контекст на изнесените невистини на денешниот прес од страна на ДПМНЕ, би сакале да ја информираме и запознаеме јавноста во општина Кочани за евидентниот страв и паника од страна на ДПМНЕ како партија, од реалниот успех на Референдумот и влезот на Република Македонија во НАТО и ЕУ благодарение на власта предводена од СДСМ и коалицијата. Зборувате за ... Повеќе »

Кабинет на градоначалникот Илијев. Одговор на прес-конференцијата на ОК Вмро-Дпмне Кочани

DSC_0023

Почитуван претседател на општинскиот партиски огранок, Се прашувам како имате доблест повторно да излегувате на прес-конференција за јавниот превоз кога граѓаните очекуваат одговорност, а Вашите сопартијци оставка од координаторското место поради потпишувањето договор за превоз на ученици, за кој сте имале законска обврска да го поништите. Добро знаете дека јавната набавка треба да резултира со пониски цени од пазарните, а ... Повеќе »

ПРЕСС НА ОК ВМРО-ДПМНЕ

Sequence 01.Still003

Почитувани сограѓани, Токму од овде уште еднаш ќе потcетам дека немањето градски превоз е реален проблем со кој секојдневно се соочуваат граѓаните на Кочани. Градоначалникот во неговиот одговор на овој проблем зборува за превоз на ученици кој нема никаква поврзаност со општинскиот линиски превоз. Бесплатниот превоз на учениците е право кое е регулирано со закон, а договорите кои сте ги ... Повеќе »