Политика

“Протестирам” и во Кочани

Sequence 01.Still002

Од вчера и Кочани е еден од градовите во кои граѓанското движење Протестирам, организираше мирни протести насочени против актуелната власт. Со транспаренти и со извици “Нема правда нема мир и Оди си”, протестантите од Паркот на Револуцијата продефилираа по централните градски улици, за завршните обраќања да ги соопштат на паркингот кај Трговскиот центар. Според најавите протестите продолжуваат и во наредните ... Повеќе »

Пратениците во парламентот или не ?

Angela za pratenici komentar.Still001

На вонредните парламентарни избори СДСМ во тројката  од Општина Кочани освои еден пратенички мандат. Петтиот на листата Миле Андонов еден од седумте кои си обезбедија место во новиот собраниски состав, заедно со него и новоизбраниот пратеник од редовите на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ Иван Иванов. Општина Кочани во републичкиот парламент требаше да ја застапуваат двајца пратеници, меѓутоа по колективното враќање на ... Повеќе »

Нови 9 работни места додели владата

REKLAMI BLOK 2 .Still004

Три члена ќе бидат избрани во Управниот одбор на Центарот за јавно здравје, два во Управниот одбор на Здравствениот дом, а еден во Општна болница. Исто така еден член ќе добие Надзорниот одбор на Центарот за социјални работи. Нов раководен кадар ќе добие Одделението за имотно-правни постапки, како и подружницата на претпријатието за стопанисување со станбен и деловен простор на ... Повеќе »

Во Општина Чешиново-Облешево се одржа 10-та редовна седница на Источен плански регион

ipr

Градоначалниците од Источно планскиот регион денеска ја одржаа 10 редовна седница, на која се разговараше на повеке точки од дневниот ред. Посебно внимание градоначалниците посветија на точката за соработката помеѓу македоската и бугарската стопанска комора како и за најзначајните два големи проекти кои се со финансиска поддршка од Швајцарската амбасада. Градоначалникот на општина Чешиново- Облешево, Костадин Личков им посака добредојде ... Повеќе »

Изборите поминаа, плакатите останаа

plakati

Дали победниците на изборите се занесоа во славењето или губитниците предолго тагуваат по поразот главно никој од партиите не посегнува за остранување на изборните плакати во градот и населените места Повеќе »