Образование

Квиз натпревар “Колку го познаваш сообраќајот”

Sequence 01.Still004

На квиз натпреварот под наслов Колку го познаваш сообраќајот што се одржа во Мултикултурниот Центар во Кочани учесствуваа седум екипи од Општините Кочани, Зрновци и Чешиново. Победник на квиз натпреврот е екипата од ОУ Малина поп Иванова од Кочани, која ќе учествува на регионалните квиз натпревари од областа на сообраќајот. Повеќе »

Во ОУ Малина Поп Иванова советодавен состанок за новите технологии во информатиката

Sequence 01.Still001

На иницијатива на наставниот кадар од ОУ малина Поп Иванова денеска во просториите на училиштето се одржа советодавен состанок на кој предаваа претставници од бирото за развој на образованието. Темата на советувалиштето беше запознавање на нови технологии во областа на информатиката. Оваа активност е дела од годишната програма на училиштето Малинба Попиванова , а на советувалиштето присуствуваа наставен кадар кој ... Повеќе »

Пристигна опрема за Кариерен центар во СОУ “Гошо Викентиев” – Кочани

Sequence 01.Still002

Мебел за уредување на кариерен центар доби СОУ Гошо Викентие преку проект на УСАИД наречен Јес мрежа. Оваа просторија е од големо значење за учениците кои учат во ова училиште, Ваков проект добија повеке средни училишта од државава со што со овие материјални средства училиштата ке добијат кариерен центар преку кој учениците ке се запознаат подобро со тоа каква кариера ... Повеќе »

Започна екстерното тестирање во кочанските средни училишта

Angela za eksterno.Still001

Од денеска во средните училишта во државата започна екстерната проверка на знаењата за учениците од завршните години. Во двете средни училишта во општина Кочани на време започна полагањето , а се полагаше во два термина од 09 и 30 часот и втората група од 11 часот. Во СОУ Гошо Викентиев денеска полагаа 120 ученици, од кои само двајца не се ... Повеќе »

ОУ Раде Кратовче потпиша меморандум за мултиетничка интеграција со ОУ Емин Дураку од Скопје

Angela za Rade Kratovce.Still001

Во соработка со Министерството за култура на Р. Македонија , ОУ Раде Кратовче годинава го потпиша меморандумот за мултиетничка интеграција со основните училишта каде учат ученици од различна вероисповед. Вработените заедно со директорката на ОУ Раде Кратовче овој меморандунм го потпишаа со училиштето Емин Дураку од Скопје. пред новогодишните празници тие веке ја реализираа првата заедничка активност, со тоа што ... Повеќе »

Започна второто полугодие, Штрајкот на СОНК не доби подршка од локалните училишта

Angela za Malina Popivanova.Still001

Денеска и официјално започна второто полугодие од учебната година во сите основни и средни училишта во општина Кочани. Директорот на ОУ Малина Попиванова Ивица Цимбалевик истакна дека наставата нормално се одвива во училиштето и дека сите наставници се на своите работни места. Тој посебно истакна дека на последната седница на СОНК која се одржа во ова основно училиште на 08,08,2014 ... Повеќе »