Образование

Работен состанок на Градоначалникот Димитровски со директорите на образовните институции

Sequence 01.Still001

Уписите на новите првооделеци , и уписите во средните училишта беа главните теми за кои разговараа директорите на образовните институции на денешниот работен состанок со градоначалникот Ратко Димитровски. На состанокот директорите разговараа и за подготвеноста на училиштата за екстерното тестирање, тековните активности во детската градинка Павлина Велјанова како и во Библиотеката Искра. Повеќе »

Рокот за пријавување на средношколците за полагање заврши

Sequence 01.Still001

Денеска завршува и последниот рок за пријавување на средношколците во гимназиско образование за полагање државна матура, додека во стручните средни училишта бидејки нема никакви измени пријавувањето заврши во предвидениот рок. Во СОУ Гошо Викентиев во Кочани ке полагаат 70 средношколци. Државниот испитен центар информира дека полагањето на тестовите државната матура, која во учебната 2014/2015 година ќе се имплементира согласно досегашната ... Повеќе »

Образовно Рандеву за средношколци од Македонија

Sequence 01.Still002

На 17 април годинава се одржа деветотот Образовно Рандеву за средношколците од Македонија во организација на МАССУМ Младинската асоцијација за средни стручни училишта во Македонија со поддршка на УСАИД. На натпреварот учествуваа повеке од 800 средношколци од Македонија меѓу кои и ученицие од СОУ Гошо Викентиев кои се стекнаа со високи награди и успешно го претставија училиштето. Во категоријата Интервју ... Повеќе »

ООУ “Малина Поп Иванова” доби зелено знаме

Sequence 01.Still004

Како знак на успешното работење на училиштето во делот на еколошките активности оваа година на последниот еко самит по објавениот конкурс за наградување на градинки основни и средни училишта, ОУ Малина Попиванова го доби највисокото признание зелено знаме. Знамето пристигна во училиштето и е дел од проектот Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем. Ова награда се должи на ... Повеќе »

Одбележани патроните празници на ОУ “Раде Кратовче” и СОУ “Љупчо Сантов”

Sequence 01.Still002

Делегација од Општината, вработени во ОУ Раде Кратовче, директорката и ученици положија свежо цвеќе на бистата на патронот Раде Кратовче. И вработените од СОУ Љупчо Сантов заедно со директорот го одбележаа патрониот празник со положување на свежо цвеќе, потоа заедно во паркот положија цвеќе на паднатите борци. Повеќе »

Младинската организација Авангарда при СОУ Гошо Викентиев доби своја химна

Sequence 01.Still001

Членовите на младинската организација Авангарда при СОУ Гошо Викентиев по 2 месеци напорно работење вчеравечер во Мултикултурниот центар свечено ја промовираше првата песна и спот во која се пее токму за оваа младинска организација. Текстот и музиката е на средношколецот Даниел Стоименов ,а вокали се Нина Николова и Даниел Стоименов . За инспирацијата и идеата еве што велат членовите на ... Повеќе »