Здравство

Донации за поплавените подрачј и од вработените на Општа Болница Кочани и Здружението на медицински сестри од Кочани

Sequence 01.Still002

Помошта од институциите и граѓаните од Кочани за настрадааното население од поплавите во Скопско продолжува. Кочанската болница со своја акција се вклучи во помошта за погодените семејства. Донацијата од вработените во болницата во Кочани се состои од финансиски средства, како и флаширана вода од компанијата “Центробизнис“. И Здружението на медицински сестри со своја донација. Нивната помош се состои во парични ... Повеќе »

Ново саниетско возило за Општа Болница Кочани

p3520768

Во присуство на Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски директорот на Општа Болница д-р Дејан Апостоловски подвлече дека со набавката на возилото ќе се зголеми безбедноста на пациентите а ќе им се намалат и трошоците за нивното одржување кое пак од друга страна со домаќинско работење возниот парк на Општа Болница – Кочани, полека но сигурно ќе се зголемува. Ова ... Повеќе »

Медицински тим во посета на ОУ Кирил и Методиј и ОУ Раде Кратовче

indeс

По повод денот на здравството 7 април денеска во ОУ Раде Кратовче и ОУ Св.Кирил и Методиј,доктори стоматолози беа во посета на најмалите ученици од 1 одделение. Учениците од ОУ Раде Кратовче со подготвени рецитали за тоа колку е важно редовно да се мијат забите се претставија пред стоматолозите од Медицинскиот центар од Кочани. По тој повод докторите за секој ... Повеќе »