Занимливости

Предновогодишна атмосфера во Кочани

Angela za novogodisna atmosfera.Still001

Новогодишниот амбиент се повеќе се чувствува во градот, низ трговските дуќани и воопшто меѓу граѓаните. Невообичаена раздвиженост и зголемена фреквенција на возила стануваат празнично секојдневие на Кочани. Практично, граѓаните веќе започнаа со подготовките за претстојните новогодишни празници. Секој на свој начин и според сопствените можности. А продавниците полни со новогодишни украси, веке ја најавуваат новогодишната еуфорија во градот. Повозрасние кои ... Повеќе »

Европа ги забранува плазма телевизорите

234128

Производството на плазма-телевизорите ќе биде забрането со тоа што ќе се остави рок произведените количества до забраната да бидат продадени. Ова е најновата мерка на Брисел, а целта е телевизорите со големи екрани во иднина да бидат енергетски поштедливи. Според најновите законски предлози на Европската комисија, производителите ќе бидат обврзани да прават телевизори кои ќе трошат помалку електрична енергија од ... Повеќе »

Казни за откажување на домашните миленичиња

pets-564x272

Казни од 150 до 500 евра се предвидени за правните и физичките лица кои по извесен период на чување, домашните миленици ќе ги пуштат на улица. Ваквите казни се предвидени со измените на Законот за благосостојба на животните. Со новото законско решение кое треба да стапи на сила од следната година, се предвидува регистрација на одгледувалиштата и продавниците за домашни ... Повеќе »

Направил срце од 99 ајфони вредни 70.000 евра и на крајот таа рекла…не !?

kinez2

Љубовта знае да биде слепа, а понекогаш, дури и кога момче ќе се потруди, девојките знаат да ја оплескаат работата. Типичен пример е еден кинез кој верувале или не, цели две години штедел пари за да купи 99 Ајфони и од нив да направи срце. Поентата му била да и изјави љубов на негова колешка од работа и секако да ... Повеќе »

Основците од ОУ “Малина Поп Иванова” ја посетија Телевизија Кочани

Angela za ucenici vo tvk.Still001

Учениците од четврто и петто одделение од ОУ “Малина Поп Иванова” денеска беа во посета на Телевизија Кочани и се запознаа со начинот на работење и информирање на локалниот медиум. Го посетија студиото каде се снимаат контактните емисии и информативната програма како и редакцијата во која се подготвува дневникот. Дел од дечињата изразија желба еден ден да работат како новинари ... Повеќе »

Колку е безбедно купувањето преку интернет?

Angela za internet kupuvanje.Still001

Во последно време се поголем број граѓани, особено помладите го користат интернетот за пазарување преку интернет страни. Причината за користење на таквото пазарување преку интернет картичка корисниците на онлајн услугите велат дека е многу поефтино отколку да се купи директно во продавница. Има случаи кога купувачите ке порачат производ преку интернет, а место порачаното ке добијат нешто сосема различно. Меѓутоа ... Повеќе »