Концерти

Заеднички концерт на ОМУ Ристо Јуруков и гостите од Сигенсентмиклош

slika

По повод патронот на музичкото училиште Ристо Јуруков, вчеравечер во салата на правниот факултет се одржа концерт на учениците од ова училиште. Како гости настапија и учениците од Музичкото училиште од збратимениот град Сигенсентмиколш, Р.Унгарија со група камерен гудачки оркестар. Први на концертот настапија најмалите членови на хорот при ОМУ Ристо Јуруков, а потоа и останатите членови на хорот и ... Повеќе »