Вести

Во ЦК „Бели Мугри“ промовирана книгата „Трагачи по Парадокси“

Sequence 01.Still019

Денеска во НУЦК „Бели Мугри“ пред кочанската јавност беше промоовирана книгата Трагачи по Парадокси на афористичарот Миле Горгиоски. Книга која содржи повеќе од 2,000 афоризми на познати сатиричари од Балканот. Првата промоција се одржа в Виница во рамките на фестивалот за хумор и сатира Ин Виница Веритас, а за истата авторот рече. Делото е компилација од најдоброто од 2018. Во ... Повеќе »

Во Виница се одржаа Традиционалните Тодорови трки

Sequence 01.Still020

На градскиот стадион во Виница во саботата се одржаа традиционалните Тодорови трки на кои учествуваа над илјада учесници од предучилишна возраст па се до пензионери. Организатор на манифестацијата е локалната самоуправа на Виница со поддршка од стопанскиот сектор од регионот, а учесниците на трките се натпреваруваа во десет дисциплини во повеќе возрасни категории. Во рамки на манифестацијата се одржа богата ... Повеќе »

На Денот на пролетта – повик за совесно и одговорно однесување за здрава и убава околина

DSC_0036 (Copy)

Детските игралишта се обновени и подготвени пролетно да ги пречакаат децата. На денешниот Ден на пролетта, градоначалникот Николчо Илијев направи увид на дел од нив. Поставените огради се избоени, дефектите се отстранети, хигиената подобрена. Состојбата покажува дека е потребно континуирано одржување и совесно однесување на сите граѓани, како на децата така и на возрасните што се грижат за нив, но ... Повеќе »

20 – МАРТ СВЕТСКИ ДЕН НА СРЕЌАТА

DSC_0026 (1)

Денеска е 20 март е меѓународен ден на среќата. Кај нас му обрнуваме малку внимание, меѓутоа, колку луѓето ќе бидат помалку среќни, толку повеќе ќе ни значи, за барем еден ден во годината да и посветиме на сопствената среќа. Стручњаците велат дека среќата може да се научи или да се извежба. А најдобар ден да започнете со вежби е токму ... Повеќе »

Градоначалникот и стопанствениците дискутираа за актуелни теми од заеднички инитерес

sss

На денешната средба со стопанствениците од општина Кочани, градоначалникот Николчо Илијев информираше за повеке актуелни проекти кои се спроведуваат во градот и во општината. Тој посебен акцент им даде на урбанистичките планови кои се во тек и кои се од исклучително значење за функционирање на стопанството и другите сегменти на општината. Илијев ги истакна и развојните можности на општина кочани, ... Повеќе »

Пехар „Успеавме“ за роботичарите од ОУ „Св. Кирил и Методиј“

5

Учениците од ОУ „Св. Кирил и Методи“ј кој на 16 Март учествуваа на меѓународен натпревар по роботика, постигнаа одлични резултати . Со нивната ангажираност и ентузијазам донесоа специјална награда , пехар со кој училиштето па и општината се посебно горди на овој резултат. Тимот по роботика денеска ги посети градоначалникот Николчо Илијев кој им честита за постигнатиот резултат. За натпреварот ... Повеќе »