Вести

НОВИНАРИТЕ ГО ИЗБРАА НАЈДОБРОТО ВО СПОРТОТ ЗА 2018 ГОДИНА

50924357_1575487099262775_4554846416937156608_n

Комисијата составена од претставници на локалните медиуми денеска го изврши изборот на најдоброто во спортот во Општина Кочани во 2018 година. Новинарите гласаа за предлозите кои пристигнаа до Одделението за општи дејности и кои беа поместени во материјалите. По метод на бодување, комисијата за спортист на годината на Општина Кочани, со максимален број на бодовим го избра Тоше Антов, член ... Повеќе »

РЕАЛИЗИРАН ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ ОД ПАНТЕЛЕЈ ДО ПОД РАТКОВА СКАЛА

50750967_294203607944712_1112281652173733888_n

ПСК „Осогово“  Кочани НА 20 Јануари го организираше првиот овогодишен планински маршна патеката од манастирот „Св. Пантелејмон“ до месноста „Раткова скала“, на кој учествуваа 35 планинари од Кочани, Прилеп, Велес и Штип. Штета е што атрактивниот предел по кој поминува патеката,беше прекриен со густа магла, па планинарите немаа можност да ги видат убавините на овој дел од Осоговието. Имено, Akcijata ... Повеќе »

УТРЕ НОВИНАРИТЕ ЌЕ ГО БИРААТ НАЈДОБРОТО ВО СПОРТОТ ВО 2018 ГОДИНА

Sequence 01.Still001

Општина Кочани, Сојузот на спортови и Асоцијацијата на новинари утре че ги избираат најдобрите спортисти и спортски работници за 2018 година. Конкретно, членовите на оваа неформална комисија ќе избираат најдобар спортист за 2018 година, најдобар млад надежен спортист, најдобра екипа, најдобар тренер и спортски работник. Инаку, вчера истече рокот предвиден за пријавување спортисти, екипи и спортски работници од клубови со ... Повеќе »

Објавен конкурсот за стипендија за спортист-спортска надеж на Кочани

DSC_3363 (Copy)

Општина Кочани го објави конкурсот за доделување стипендија на спортист-спортска надеж на Кочани за остварени спортски резултати и достигнувања во 2018 година. Право на стипендија имаат жителите на општина Кочани од 17 – 20 години, членови на спортски клуб, друштво или асоцијација регистрирана во Агенцијата за млади и спорт со решение за вршење дејност спорт. Кандидатите треба да бидат членови ... Повеќе »

Започна пријавувањето на пензионерите за користење бања

Sequence 01.Still029

Започна пријавувањето и поднесувањето барање за користење на услугите од проектот „Бањско-климатска рекреација” спроведуван преку Mинистерството за труд и социјална политика, во филијалите на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија. Ова го истакнаа и од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување филијала Кочани појаснувајќи дека право на користење на услугите од овој проект имаат корисници на старосна, семејна ... Повеќе »

Илјадници граѓани на Кочани го проследија фрлањето на светиот крст во водите на Кочанска река, Светиот крст во рацете на Ристе Ристов

Sequence 01.Still003

Околу четириесетина  млади верници денеска напладне скокаа во водите на заезерената кочанска река, со цел да го фатат светиот крст кој го фрли Владиката Иларион. Најсреќен меѓу скокачите беше Ристе Ристов, кој по седми  пат учествува на овој верски настан, но за првпат успева да го фати крстот.Градоначалникот Николчо Илијев  кој учествуваше на чинот на Богојавление, им го честиташе големиот ... Повеќе »