Дневна архива: May 8, 2019

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПЛОЧНИКОТ ВО ТРГОВСКИОТ ЦЕНТАР

DSC_0002 (Copy)

Комисијата за урбанизам при Општина Кочани, деновиве ги разгледуваше предлог-решенијата за реконструкција на плочникот во Трговскиот центар. Со цел да се подобри фунционалноста и естетскиот изглед на една од најпрометните површини во Кочани, Трговскиот центар, стручните служби од Одделението за урбанизам изработија идејни решенија за реконструкција на делови од плочникот, стари веќе четириесетина години. Според најавите на општинските архитекти, се ... Повеќе »

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАТОТ ОД КОЧАНИ ДО МОЈАНЦИ

DSC_0003 (Copy)

Локалниот пат што го поврзува Кочани со Мојанци ќе се реконструира. Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев најавува дека средствата утврдени според извршената пресметка се обезбедени од Швајцарската агенција за развој и соработка, со чија финансиска поддршка се реализира и изградбата на Пречистителната станица во Мојанци. Според информациите на стручните служби, проектот е изработен од Општина Кочани. Реконструкцијата на патот ... Повеќе »