Дневна архива: May 2, 2019

ТРИ ЛОКАЦИИ ВО ВИНИЦА ЗАГРОЗЕНИ ОД БОРОВИОТ ЧЕТНИК

Sequence 01.Still001

Виница е на листата на ризични подрачја во кои боровиот четник е алармантен. Од 2010 , цели 9 години овој боров штетник не е третиран ниту по еден основ..а истиот прогресивно се шири на три огромни локации на територијата на општина Виница, м.в. Бандера; Самовилец и кај Превалец.   -          Ние како Мкаедонски шуми, ги имаме преземено сите неопходни мерки, ... Повеќе »

ЗАПОЧНА УПИСОТ НА ПРВООДЕЛЕНЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020

DSC_0007 (Copy)

Од денеска во Основите училишта започнаа уписите на нови првооделенци за учебната 2019/2020 година. Родителите во потребните документи за упис на дете во државно основно училиште задолжително е потребно да се достави и Календар за имунизација на детето. Овие деца кои што не се вакцинирани нема да бидат примени во образвоните институции, но од центарот за јавно здравје Кочани информираат ... Повеќе »