Дневна архива: April 15, 2019

ЧЛЕНОВИ НА МЛАДИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА “АВАНГАРДА” УЧЕСНИЦИ НА ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ

mm

Изминатиот викенд учениците од СОУ „Гошо Викентиев“, членови на МО Авангарда учествуваа на Образовното рандеву , организирано од Младинската асоцијација на средни стручни училишта и се вратија со освоени награди . Учениците се натпреваруваа во повеќе дисциплини и се вратија со освоени награди. Ученикот Антонио Пецов го освои второто место во дисциплината пинг понг, под менторство на професорот Игор Голубов. ... Повеќе »

Механизација на „Водовод“ го расчистува коритото на Трканска Река

DSC_0020 (Copy)

Механизацијата на Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ викендов работеше на расчистување на коритото на Трканска Река. Комуналните екипи ја отстрануваа вегетацијата околу која, со години, жителите исфрлале секаков вид смет. Според одговорните во „Водовод“ во работата на овој терен се ангажирани технички и човечки ресурси од повеќе единици на претпријатието. Со ова расчистување долж реката во централниот дел на селото, се ... Повеќе »