Дневна архива: April 3, 2019

„Младинска картичка“ – за попусти на производи и услуги за младите од 15 до 29 години

Sequence 01.Still002

Агенцијата за спорт и млади со проект воведува „Младинска картичка“, којашто ќе овозможи попусти за младите од 15 до 29 години во разни области кои се од нивен интерес и се дел од нивното секојдневие. За да им се овозможи пошироко финансиско олеснување на младите, во проектот се вклучуваат и единиците на локалната самоуправа. За таа цел Општина Кочани упатува ... Повеќе »

Промоција на најдобрата Кинеска литература за деца

ss

Денеска во просториите на Библотеката Искра се одрж` промоција на најдобрата кинеска литература за деца, чиј промотор беше Нове Цветановски од издавачката куќа “Македоника литера”. Настанот е дел од програмата за одбележување на 2 Април Меѓународниот ден на литературата за деца. Повеќе »