Дневна архива: April 2, 2019

Забрана за движење во шума

DSC_0035 (Copy)

Поради појавата на шумски пожари, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство воведе 24-часовна забрана за движење во шума и на шумско земјиште. Забраната започна да важи од 29 март, а ќе трае сè до нејзиното отповикување. За непочитување на оваа забрана на физички лица кои ќе бидат затекнати да се движат во шума и на шумско земјиште, ќе им се ... Повеќе »