Дневна архива: January 10, 2019

ПРИХРАНУВАЊЕ И ПОДОБРА ЗАШТИТА НА ДИВЕЧОТ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

lov

И покрај значително намалената бројност на дивечот во Ловниот резерват Полаки, одговорните во услови на пообилни снежни врнежи вложуваат додатни напори за прехрнување на елените, срните и дивите свињи. Ситуацијата во ловиштето будно се следи, особено во зимските месеци, при што се води сметка животните да имаат доволно зрнеста храна и сено, како и сол во солиштата. И оваа зима ... Повеќе »

Службите на терен ги расчистуваат патиштата во градот и населените место во Кочани.

DSC_0029 (Copy)

Синоќешните и денешните врнежи од снег го отежнаа движењето на возилата и пешаците. Надлежните служби се континуирано на терен и сообраќајниците во Кочани се одржуваат во проодна состојба. Расфрлани се песок и сол, а секаде каде што имало можност поминала механизација за расчистување на снежната покривка. – Активностите започнаа од вчера напладне, по најавата за временските услови што претстојат, работевме ... Повеќе »

ДЕБЕЛАТА СНЕЖНА ПОКРИВКА ПРЕДИЗВИКА ОТЕЖНАТО ОДВИВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ ВО ГРАДОТ И РЕГИОНОТ

tt

Малку повеќе снег и големи проблеми во речиси сите сегменти на функционирањето на градот. Таков е впечатокот од борбата со снежните врнежи која денеска се одвиваше во градот и пошироко. Возилата забавено се движеа по градските сообраќајници и кон селата, пешаците со тешкотија се движеа по тротоарите и мермерните плочници во трговскиот. Дури и тезгаџиите и пазарџиите се откажаа од ... Повеќе »