Дневна архива: January 9, 2019

Со 550.000 денари Кочани ќе ги решава бездомните кучиња

ALEKS.Still001

Општина Кочани годинава ќе се справува со околу 150 незгрижени кучиња, колку што се проценките за нивниот број во градот. За поуспешно третирање на бездомните кучиња, Советот на општината одобри за 20 % поголем износ на средства во споредба со претходната година. Тоа значи дека надлежните ќе имаат на располагање 550.000 денари кои ќе се трошат за спроведување сеопфатни мерки ... Повеќе »

Само еден случај на сезонски грип во Кочани

ALEKS.Still002

Во центарот за јавно здравје во Кочани со почетокот на Новата година има регистрирано само еден случај на сезонски грип, а со тоа состојбата во Кочани и пштините што ги опфака центарот за јавно здравје, Чешиново Облешево, Виница, Зрновци, Пехчево , Берово и Делчево е мирна. Инаку во последните три месеци немало ниеден регистриран случај и состојбата засега е мирна, ... Повеќе »