Дневна архива: January 4, 2019

ЌЕ СТАРТУВА ЛИ ЗАЖИВУВАЊЕТО НА БАЊОЛОГИЈАТА ВО КОЧАНСКАТА КОТЛИНА ВО 2019 ГОДИНА

DSC_9514

Пропуштените две децении во кои Кочани и регионот немаат Бања, иако имаат геотермални извори меѓу најбогатите на Балканот, се повеќе ја наметнуваат потребата од развој на овој во светот се попрофитабилен туризам. Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев цели на силен инвеститор, кој би изградил современ и комплексен спа центар според врвни стандарди, кој би го сврстил градот меѓу најелитните ... Повеќе »

Божиќна честитка од градоначалникот Николчо Илијев

DSC_0004

Почитувани сограѓани, Во пресрет на еден од најрадосните празници, дозволете ми од мое лично име и од името на општинската администрација да Ви го честитам големиот христијански празник Раѓањето Христово – Божик, и да Ви посакам празничните денови да ги поминете во добро здравје, радост и среќа. Празникот нека внесе мир и спокојство во срцата, добрината секогаш да биде во ... Повеќе »