Дневна архива: January 2, 2019

Со почетокот на Новата година започна да се применува и новиот закон според кој една лиценца важи за една тезга на зелените пазари

Sequence 01.Still001

Како ќе профункционираат новите законски решенија ќе се види деновиве, кога ќе започне практичната примена на истите. Но едно е сигурно дека попатно ќе произлезат редица проблеми кои ќе треба тековно да се решаваат. Бидејќи логично е да се очекува одредени трговци да се обидат да ги закупат најатрактивните тезги и евентуално да ги реиздаваат за повисоки цени.                                              Инаку ... Повеќе »

Општата болница во Кочани доби ендоскоп

8195be3701ff66d5dd52c9d8445f67a0_w790

Гинеколошкото одделение на Општата болница со проширена дејност од Кочани доби опрема за ендоскопски прегледи што ја донираше локалниот бизнис сектор.   Вредноста на донацијата е 2,7 милиони денари, а станува збор за адаптабилна опрема на чие инсталирање ќе се работи во наредните денови и се очекува за краток период да биде ставена во употреба.   -Наша цел е во ... Повеќе »