Дневна архива: December 5, 2018

Истекува рокот за конкурирање за општински стипендии

opstina

Шести декември 2018 г. е последниот ден за поднесување документи од Конкурсот за доделување 30 стипендии на редовни студенти за 2018/19 година.   Стипендиите годинава се распоредени во четири категории: ќе се доделат најмногу пет за студенти од ромската етничка заедница, десет за студенти од социјално загрозени семејства, пет стипендии за студенти запишани на факултети за медицински науки, а останатите десет ... Повеќе »

СОУ „Љупчо Сантов“ започна проект за примена на иновативни образовни техники

DSC_0007 (Copy)

Со потпишувањето на договорите од учесниците, денеска во СОУ „Љупчо Сантов“ официјално започна проектот „АР ЕДУ – Едукативен модул со проширена реалност – развој и имплементација на иновативни ИКТ базирани на основни алатки во СТЕМ ориентираните училишни предмети“, кој е финансиран од „Еразмус +“ програмата, акција Стратешко партнерство за образование, Соработка за иновации и размена на добри практики.   Проектот ќе се ... Повеќе »

ЈКП „Солидарност“ доби нов Ровокопач за потребите на градежната оператива

Sequence 01.Still026

Ќе се подобруваат градежните услуги на комуналците, а со тоа и на општината, стариот возен парк започна да се обновува. Поголемиот дел од средствата се грант, но значаен удел има и општинскиот Буџет. Градоначалникот Димитров во очекување на уште нови возила. Возниот парк на јавното претпријатие беше делумно обновен пред неколку години со кредит од Светска Банка со две возила ... Повеќе »