Месечна архива: December 2018

ПРЕСС НА ОО -СДСМ КОЧАНИ

7e2a7bc6de8db5ab73702ead54a99edc_XL

Почитувани медиуми, почитувани сограѓани, На самиот крај на оваа календарска годинапреку ова обраќање сакаме да потсетиме на дел од проектите реализирани од страна на локалната самоуправа но исто така и проекти подржани и реализирани од страна на централната власт. Во изминатиот период од преземањето на локалната власт во Кочани и поддршката На Николчо Илијев како кандидатза градоначалник, горди сме за ... Повеќе »

Илијев: Капиталните инвестиции во пораст – за една година 3 милиони евра прилив од државната каса

DSC_0026 (Copy)

Дваесеттата седница на Советот на Општина Кочани, на која советниците расправаа по дваесетина точки, заврши со годишното обраќање на градоначалникот Николчо Илијев. Правејќи пресек на најзначајните реализации во 2018 година, Илијев истакна: – Успеавме да реализираме повеќе значајни проекти, а како поддршка на развојот на Кочани само за една година добивме 3 милиони евра од државната каса, сума која е ... Повеќе »

ЕДНОГЛАСНО УСВОЕН БУЏЕТОТ ЗА 2019 ГОДИНА ВО ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

hjjj

Во согласност со насоките на Владата, Советот на општина Чешиново-Облешево, на вчерашната седница го донесе Буџетот за 2019 година, кој е проектиран на просекот од трите претходни плус 5%. Членовите на советот едногласно го изгласаа најважниот документ за Општината за наредната година, што е своевидна потврда за реалноста и остварливоста Посебно внимание во текот на 2019 година ќе се посвети ... Повеќе »

ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ ОД ИСТОКОТ ГИ УСВОИЈА ФИНАНСИСКИОТ ПЛАН И АКЦИОНИОТ ПЛАН ЗА 2019 ГОДИНА

aaa

На денешната осмата Седница на Советот за развој на Источeн плански регион која се одржа во Облешево, градоначалниците на дневен ред имаа три точки на дневен ред. Откако беше усвоен записникот од седмата Седница, членовите на Советот го разгледаа и усвоија Финансискиот план на Центарот за развој на Источен плански регион за 2019 година. Тој најави уште подинамични активности за ... Повеќе »

ТРИБИНА ЗА ЗАПОЗНАВАЊЕ И ИНФОРМИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ОРГАНИЗИРАНА ВО ДНЕВНИОТ ЦЕНТАРВО КОЧАНИ

Sequence 01.Still001

Денеска во Дневниот центар за деца со посебни потреби се одржа трибина со цел да се запознаат гражаните со формата за згрижување на децата без родители и родителска грижа и други лица во социјален ризик во згрижувачки семејства. На трибината зборуваа Васка Анасасова, психолот и социјален работник Марија Гицова, како и директорот на ЦСР Кирил Ковачев, Во дневниот центар за деца ... Повеќе »

РЕВИЈАЛЕН ФУТСАЛ НАТПРЕВАР ПОМЕЃУ УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ ОРГАНИЗИРАН ВО СОУ “ЉУПЧО САНТОВ”

Sequence 01.Still002

Во Спортската сала на ОУ “Никола Карев” се одигра возбудлив и динамичен ревијален натпревар во мал фудбал помеѓу екипите на УЧЕНИЦИ и ПРОФЕСОРИ од СОУ „Гошо Викентиев“ . Пред полни трибини од ученици и професори и натпреварувачка атмосфера натпреварот заврши со нерешен резултат 3:3. Иако станува збор за ревијален натпревар во кој не е важен победникот туку во предност е ... Повеќе »