Дневна архива: November 9, 2018

КОЈ СЕ ЗАКАНУВА СО СУДСКИ ПОСТАПКИ НА ТВ КОЧАНИ?

Sequence 01.Still001

На 07.11..2018 година, во 22:38 часот, на мејлот на ТВ Кочани пристигна порака од мејлот на ГФК Осогово, со следната содржина: „Поради ширење на невистина, етикетирање и пред се вашето непрофесионално однесување, со кое му наштетувате на функционирањето на клубот, приморани сме да реагираме и да бараме официјално извинување од вашата телевизија. Во ГФК Осогово Кочани има лице задолжено за ... Повеќе »

ДОЛГОТРАЈНАТА СУША ДРАСТИЧНО ГИ НАМАЛИ ВОДОТЕЦИТЕ ВО КОЧАНСКАТА КОТЛИНА И РЕГИОНОТ

Sequence 01.Still001

Нивото на водата во реките во Кочанската котлина е далеку под просекот за овој период од годината, што е последица на долготрајната суша што го зафати Регионот. Според денешните мерења, дотокот на вода во Акумулацијата Калиманци е помал од 1 кубик во секунда, поточно 0,7 м3 во секунда. Уште помал доток е регистриран во Вештачкото езеро „Градче“, во кое се ... Повеќе »