Дневна архива: October 31, 2018

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ИВИЦА ДИМИТРОВ ЈА ПРИМИ РЕКОРДЕРКАТА ВО МАРАТОН АДРИЈАНА ПОП АРСОВА

vinica

По извонредните успеси кои лани и годинава ги нанижа новата државна рекордерка во маратон, Адријана Поп Арсова, денеска градоначалникот Ивица Димитров организираше прием за неа во својот кабинет, на кој разговараа за нејзината кратка но успешна спортска кариера, како и за плановите. Попарсова која е прва маратонка што ја истрча патеката под до сега недостижните 30 минути, потекнува од виничкото ... Повеќе »

Подружница “Осогово” зачленува ловци за 3000 денари

lov

Со копија од Диплома за положен ловечки испит, лична карта и уплатени 3000 денари, ловците од Кочани и Кочанско од крајот на минатата недела се зачленуваат кај концесионерот на ловиштата во ридско-планинскиот реон, Подружница Осогово на Македонски шуми.Првите денови се регистрирани редици за поднесување документи и уплата, бидејќи ловците брзаа да го фатат 28 Октомври за да излезат на терените.Ловот ... Повеќе »

Необезбедениот тротоар покрај реката кај градскиот пазар претставува потенцијална опасност за пешаците

most

На последната седница на Советот на општина Кочани советникот Сашко Стефановски повторно постави прашање до градоначалникот Николчо Илијев, за деформитетите на тротоарот покрај реката кои го отежнуваат движењето на пешаците, како и за несоодветната бетонска преграда која е недоволна заштита особено за децата. Со какво решение за овој дел од кејот на Кочанска река ќе излезе општината веројатно наскоро ќе ... Повеќе »