Дневна архива: October 22, 2018

Општина Виница гостин на Бизнис саем во Кина

Sequence 01.Still004

Општина Делчево и Општина Виница станаа членови на Урбаната алијанса на патот на свилата пат со што се запишаа како први општини од Македонија кои се дел од оваа светска асоцијација посветена на градење платформа за поврзување на градовите во различни земји и региони. Сертификатот и Меморандумот за разбирање и членство на Делчево и Виница беа потпишани на голема церемонија ... Повеќе »

4-ТИ ПИВО ФЕСТ СО ДВОДНЕВНА ЗАБАВА ВО ХОТЕЛОТ АЛЕКСАНДАР ПАРК

pivo fwest

Компанијата Мак прогрес во соработка со Општина Виница и годинава го организираше традиционалниот пиво фест, со цел да им го збогати забавниот живот на граѓаните. Фестивалот започна со дефиле од плоштадот Ангел Винички преку главната улица до Хотелот Александар Парк, во кое учеств уваа играорци, музичари и граѓани, а колоната ја предводеа келнери кои им нуддеа пиво на граѓаните-случајни минувачи. ... Повеќе »

Љубчо Ѓорѓиевски нов претседател на ОФС Кочани

Sequence 01.Still002

На Генералното Вонредно Собрание на ОФС Кочани кое се одржа во Недела присуствуваа 19 членови од вкупно 34 делегати, тројца преставници на ФФМ, како и заинтересирани граѓани и спортски работници. Откако беше утврдено дека Собранието ги има неопходните услови полноправно да одлучува се премина на работа според точките на дневниот ред. Во редовна постапка Собранието избра Претседател, потпретседател и нов ... Повеќе »