Дневна архива: October 19, 2018

Започна Саемот на медот во Кочани

Sequence 01.Still020

Од денеска во градскиот парк започнаа Деновите на медот кои ке траат за време на викендот односно до недела. На повеќе штандови изложени се мед и разновидни пчелни производи кои се нудат по според производителите прифатливи цени за граѓаните. Со оглед на тешката година околу приносите на мед, пчеларите оваа година медот го продаваа по 400 денари. Покрај ливадскиот и ... Повеќе »