Дневна архива: October 8, 2018

ВО ХАЈКА ВО ВИНИЦА ОДСТРЕЛАН ВОЛК

На 6 октомври Ловното друштво Бел Камен од Виница, организираше хајка на штетен дивеч во месноста Срендел кај Драгобраште, на која учествуваа близу 200 ловци членови на здружението. Хајката е организирана по жалбите од сточарите дека волци им го касапат добитокот, правејќи им сериозни штети. Во неа е одстрелан еден волк Изјава Лазо … За сите учесници во хајката е ... Повеќе »

ВТОРИОТ ТУРНИР СО 82 РИБАРИ-УЧЕСНИЦИ. ПОБЕДНИК 11 ГОДИШНИОТ ДАВИД КОЦЕВ

Sequence 01.Still001

Во извонредниот есенски амбиент на Езерото Градче и неговата околина, по невообичаено сончево и топло време за овој период од годината, на 7. Октомври се одржа вториот турнир риболов на тапа, на кој учествуваа рекордни 82 риболовци од Кочани и кочанско, како и од Струмица и Штип. Како никогаш до сега, заоседнатиот брег на вештачкото езеро, им причини големо задоволство ... Повеќе »

IN MEMORIAM

56667-in-memoriam-pochina-makedonski-olimpiec-i-osvojuvach-na-zlato-od-mediteranski-igri-2x-481x700

Градот Кочании Република Македонија вчера останаа без боречката величина Коце Ефремов, човекот кој е избран за Спортист на векот во нашиот град и еден од најдобрите репрезенти на боречките вештини во државата.Беше погребан на градските гробишта во Кочани, каде од него се простија голем број спортисти и сограѓани. Ефремов, кој е роден на 17 март 1956 година е еден од ... Повеќе »