Дневна архива: October 3, 2018

Во село Јакимово по шест децении асфалт доби најдолгата улица

Sequence 01.Still015

Најстарите жители во село Јакимово конечно начекаа да газат по асфалт. Вчера се асфалтираше улица во должина од 450 метри. Со оваа улица практичо се заокружи тендерот од 10 милиони денари општински средства со кој Виница заокружи асфалтирање и реконструкција на 2800 метри, од кои 1600 се во градот, останатите во селата. Повеќе »

Реализирана една од најуспешните наводнителни сезони

Sequence 01.Still001

Деновиве заврши овогодишната наводнителната сезона Хидромелиоративниот систем Брегалница, со кој стопанисува истоименото Водостопанско претпријатие. Ако се земе во предвид дека вкупните резерви на почетокот на мај изнесуваа околу 115 милиони кубици вода а сега се преостанати нешто повеќе од 40тина милиони, се добива податок дека се потрошени над 75 милиони кубици вода од Акумулацијата Брегалница. Меѓутоа, количините се значително поголеми ... Повеќе »