Дневна архива: October 1, 2018

Ново комунално возило за КЈП „Водовод“ – донација од Владата на Швајцарија

DSC_0301 (Copy)

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ го прими новото возило, „канал-џет“, донација во рамките на Проектот за третман на отпадните води – Кочани, кој е финансиран од Владата на Швајцарската Конфедерација, Министерството за животна средина и просторно планирање на Р Македонија и Општина Кочани.   Возилото е специјализирано за чистење на канализациската мрежа и со неговата набавка се олеснува нејзиното одржување и ... Повеќе »

Отворен Туристичкиот инфоцентар „Пониква“ на Осоговските Планини

DSC_0003 (Copy)

На надморска височина на околу 1600 м, на Осоговските Планини, со проект на Центарот за развој на Источниот плански регион поддржан од Швајцарската агенција за развој и соработка преку Програмата за зачувување на природата е изграден Туристичкиот инфоцентар „Пониква“.   На промоцијата на Инфоцентарот „Пониква“, во присуство на заменик-амбасадорот на Швајцарија Стефане Томажиан, амбасадорот на Европската Унија Самуел Жбогар и ... Повеќе »