Месечна архива: October 2018

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ИВИЦА ДИМИТРОВ ЈА ПРИМИ РЕКОРДЕРКАТА ВО МАРАТОН АДРИЈАНА ПОП АРСОВА

vinica

По извонредните успеси кои лани и годинава ги нанижа новата државна рекордерка во маратон, Адријана Поп Арсова, денеска градоначалникот Ивица Димитров организираше прием за неа во својот кабинет, на кој разговараа за нејзината кратка но успешна спортска кариера, како и за плановите. Попарсова која е прва маратонка што ја истрча патеката под до сега недостижните 30 минути, потекнува од виничкото ... Повеќе »

Подружница “Осогово” зачленува ловци за 3000 денари

lov

Со копија од Диплома за положен ловечки испит, лична карта и уплатени 3000 денари, ловците од Кочани и Кочанско од крајот на минатата недела се зачленуваат кај концесионерот на ловиштата во ридско-планинскиот реон, Подружница Осогово на Македонски шуми.Првите денови се регистрирани редици за поднесување документи и уплата, бидејќи ловците брзаа да го фатат 28 Октомври за да излезат на терените.Ловот ... Повеќе »

Необезбедениот тротоар покрај реката кај градскиот пазар претставува потенцијална опасност за пешаците

most

На последната седница на Советот на општина Кочани советникот Сашко Стефановски повторно постави прашање до градоначалникот Николчо Илијев, за деформитетите на тротоарот покрај реката кои го отежнуваат движењето на пешаците, како и за несоодветната бетонска преграда која е недоволна заштита особено за децата. Со какво решение за овој дел од кејот на Кочанска река ќе излезе општината веројатно наскоро ќе ... Повеќе »

Општина Виница гостин на Бизнис саем во Кина

Sequence 01.Still004

Општина Делчево и Општина Виница станаа членови на Урбаната алијанса на патот на свилата пат со што се запишаа како први општини од Македонија кои се дел од оваа светска асоцијација посветена на градење платформа за поврзување на градовите во различни земји и региони. Сертификатот и Меморандумот за разбирање и членство на Делчево и Виница беа потпишани на голема церемонија ... Повеќе »

4-ТИ ПИВО ФЕСТ СО ДВОДНЕВНА ЗАБАВА ВО ХОТЕЛОТ АЛЕКСАНДАР ПАРК

pivo fwest

Компанијата Мак прогрес во соработка со Општина Виница и годинава го организираше традиционалниот пиво фест, со цел да им го збогати забавниот живот на граѓаните. Фестивалот започна со дефиле од плоштадот Ангел Винички преку главната улица до Хотелот Александар Парк, во кое учеств уваа играорци, музичари и граѓани, а колоната ја предводеа келнери кои им нуддеа пиво на граѓаните-случајни минувачи. ... Повеќе »

Љубчо Ѓорѓиевски нов претседател на ОФС Кочани

Sequence 01.Still002

На Генералното Вонредно Собрание на ОФС Кочани кое се одржа во Недела присуствуваа 19 членови од вкупно 34 делегати, тројца преставници на ФФМ, како и заинтересирани граѓани и спортски работници. Откако беше утврдено дека Собранието ги има неопходните услови полноправно да одлучува се премина на работа според точките на дневниот ред. Во редовна постапка Собранието избра Претседател, потпретседател и нов ... Повеќе »