“Протестирам” и во Кочани

Од вчера и Кочани е еден од градовите во кои граѓанското движење Протестирам, организираше мирни протести насочени против актуелната власт. Со транспаренти и со извици “Нема правда нема мир и Оди си”, протестантите од Паркот на Револуцијата продефилираа по централните градски улици, за завршните обраќања да ги соопштат на паркингот кај Трговскиот центар. Според најавите протестите продолжуваат и во наредните денови