Од Понеделник започнува Саемот на книгата

Саемот на книгата кој секоја година се одржува во рамките на одбележувањето на месецот на книгата, ке започне во понеделник. Свеченото отворање на саемот е закажано за во 12 часот.Со завршувањето на самоет на книгата , на 10 ноември , завршуваат и активсностите за одбележување на месецот на книгата во кои се одржаа повеке културни активности, промоции и литературни читања