Литературниот клуб “Копнеж” организираше литературно читање во ОУ Малина Попиванова

По повод месецот на книгата , членовите на ЛК Копнеж пред учениците од ОУ Малина Попиванова се претставија со свои лични пишани творби и пишани дела, а со тоа и го започнаа литературниот караван низ основните училишта.

 

Литературно читање ке се одржи и во останатите училишта, а покрај писателите, и учениците ке имааш можност да ги презентираат свиоте литературни дела.