ВО ПРЕСРЕТ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, МУЗЕЈОТ ТЕРАКОТА СО ПОДРШКА ОД ОПШТИНА ВИНИЦА ОРГАНИЗИРАШЕ НАСТАН ПОД МОТОТО “ЕДНАКВОСТА ВО ФОКУСОТ“

Dancers United- се 7-те членови од истоимената група, лица со Даунов синдром кои го освоија првото место на меѓународниот натпревар – Светски Куп во пара хип-хоп групи во Киелце, Полска. Дел од настапот во Полска го споделија и со лицата со посебни потреби од Виница, Делчево, Берово, Штип, како специјални гости во рамките на настанот “Еднаквоста во фокусот“ во организација на Музеј “Теракота“Општина Виница покрај подршката на овие настани, веќе работи на еден нов проект во соработка со Здружението “Инклузива

Во настанот со свои креации и лични изработки се вклучи и Дневниот центар, а комплетна подршка со музички точки имаше и од учениците и наставниот кадар во ОУ “Гоце Делчев, како и од школата за гитара при Домот на културата “Тошо Арсов“