Хуманитарен концерт за помош на Здравко Арсов од Кочани се одржа во спортската сала кај гимназијата

Sequence 01.Still003

Граѓаните на Кочани ја покажаа својата хуманост и донираа за помош на Здравко Арсов од Кочани за кој се одржа хуманитарен концерт во Спортската сала во Кочани. Настапија музички бендови и групи и естрадни уметници од Македонија Сашко Велков, Јордан Митев, Старс бенд од Кочани и КУД „Кавалџии“ од село Штука општина Ростуша кои исто така како и граѓаните ја ... Повеќе »

Делницата кон Полаки ќе ги заживее напуштените села и маала

Sequence 01.Still023

Новата асфалтна лента од Крушка во правец на Полаки, долга над 700 метри, придонесува за полесна коминикација на населението кое главно живее во градот, но се враќа на родните огништа за да ги зачува старите живеалишта. Луѓето посакуваат наскоро да се доасфалтира делницата до мостот на реката, со што ќе се премости најкритичниот дел кој во зимски услови е тешко ... Повеќе »

Предавање на тема „Стресот и нашето здравје„ одржа денеска проф, д-р Методи Чепреганов

Sequence 01.Still025

Во организација на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите и општина Кочани, денеска во салата на советот на општината се одржа едукативно предавање на тема „Стресот и нашето здравје„ професорот Чепреганов преку ова едукативно предавање ќе им презентира на присутните како да ги избегнат секојдневните нервози и стресови во време кога тоа речиси за сите е невозможно. Меѓутоа ... Повеќе »

Филмскиот фестивал за млади „Џифони патува“ денеска се претстави пред младите од Кочани

Sequence 01.Still024

Денеска ио утре во мултикултурниот центар во Кочани започна Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија,односно Џифони патува во Кочани. Фестивалот го прогласи за отворен градоначалникот Николчо Илијев. Овие два дена младите од Кочани, ќе гледаат филмови, ќе дебатираат под водство на актерката Нина Максимова, која ќе биде ментор и на актерската работилница. За целта на овој фестивал извршниот директор Дарко ... Повеќе »

Со ребалансот на Буџетот – Општина Кочани ќе врати уште пет милиони денари долг за училишниот превоз

Sovet. Glasanje

На 18 седница на Советот, дискутирајќи за изменување на одлуката за распределување на блок-дотациите за општинските училишта, членот на Советот Лазо Митев праша зошто Општина Кочани не доби средства за раздолжување со кои би се покрил долгот на училиштата, кој во најголем дел се однесува на школскиот превоз. Вклучувајќи се во дискусијата на седницата, градоначалникот Николчо Илијев нагласи дека на ... Повеќе »

Сеуште не е решен пробмлемот со кучињата скитници во Општина Кочани

Sequence 01.Still021

Бездомните улични кучиња продолжуваат на шпартаат во централните улици на градот и населените места и предизвикуваат страв кај граѓаните на општината. Стравот и претпазливоста се зголемени поради честите вести за нападнати и каснати граѓани од разбеснети кучиња во повеќе градови во државата. Анче Велков од Кочани деновиве пријави дека во строгиот центар на градот бил нападнат од кучиња скитници и ... Повеќе »

Возачите во своите автомобили од денеска задолжително ќе мора да носат зимска опремa

Sequence 01.Still022

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата која ќе трае до 15 март. Возачите кои нема да ја почитуваат ќе бидат казнети со 45 евра во денарска противвредност или со 25 негативни бодови. Потсетуваме дека под зимска опрема на моторни возила чија маса не надминува 3.500 кг. се подразбираат зимски гуми на сите тркала, ... Повеќе »

МИРЕН ПРОТЕСТ НА ЛИЦЕНЦИРАНИТЕ ТАКСИ ПРЕВОЗНИЦИ ВО КОЧАНИ

Sequence 01.Still002

Лиценцираните такси превозници, со 60тина автомобили денеска протестираа низ улиците во градот со што  го искажаа својот револт од се поголемиот број на диви такси превозници кои без лиценци и фискални сметки вржат такси превоз . Тие побараа од надлежните да излезат на терен со поголеми инспекциски контроли , бидејки само така ке се намали бројот на дивите таксисти. Според ... Повеќе »